arrow_drop_up arrow_drop_down
9 december 2016 

Zorgverzekering keuze stress

Het is december en dat betekent bijna het einde van het jaar en dat betekent in Nederland; het kiezen van de zorgverzekering. Nu zijn er in Nederland momenteel zo'n 61 basispolissen, aangeboden door 9 zorgverzekeraars om uit te kiezen en daarbij heeft elke zorgverzekeraar ook nog aanvullende polissen. Totaal zo'n 1340 aanvullende polissen waaruit je kunt kiezen. Je hoeft niet deze aanvullende polis af te sluiten bij de zorgverzekering waar je de basispolis heeft, kortom; zo'n 1400 keuzes!!!

Nu kan ik me helemaal voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, alle voors en tegens wikt en weegt en dan uiteindelijk maar besluit om bij dezelfde verzekering te blijven “omdat je dan weet waar je aan toe bent”. Persoonlijk heb ik al jarenlang dezelfde verzekering, inclusief het maximale eigen risico van € 500,- (wat dit jaar weer verhoogd is en dus mijn totale eigen risico op € 885,- laat uitkomen). Toch moet ik komend jaar per maand € 6,- extra gaan betalen; best fors. Ik zit nu al bijna op €100,- per maand voor mijn zorgverzekering inclusief een maximaal eigen risico.
Wanneer je een keuze wilt maken tussen alle 1400 keuzes door, voor fysiotherapie; bij deze een zeer handige zorgwijzer over de vergoedingen voor fysiotherapie: Zorgwijzer vergoeding Fysiotherapie
Maar misschien wil je wel sowieso onbeperkte fysiotherapie, omdat je chronische klachten hebt, omdat het makkelijk is of omdat je dan bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan, het hele jaar door, volledig (zonder behandelindex), terecht kunt voor jouw klacht(en). Dan is dit een hele handige lijst: Zorgwijzer Onbeperkte Fysiotherapie Er zijn nog maar 8 zorgverzekeraars die onbeperkte fysiotherapie aanbieden en er zijn er maar 4, bij wie je altijd terecht kunt (zonder medische selectie).
Wist je dat ook groepstraining(en) vergoed kunnen worden door jouw zorgverzekering? Indien je toch aan het wikken en wegen bent, zou je groepstraining(en) ook mee kunnen nemen in jouw overweging. In 2017 zal Fysiotherapie Beweeg en Ontspan meerdere keren groepstraining(en) gaan aanbieden en wie weet kan dat voor jou voordelig uitpakken!

Kortom; een hoop dingen om rekening mee te houden in het komende verzekeringsjaar 2017. Soms denk ik wel eens; moeten we dit allemaal wel willen; deze marktwerking in de zorg en dus die 1400 keuzes? Ach ja het “oude” ziekenfonds stelsel was ook niet alles, toen was er een duidelijk plafond aan aantal behandelingen en kosten, een tekort aan ziekenhuisbedden, luchtbruggen naar Amerika en heel veel bijbetalen omdat de kosten niet dekkend waren. Daarnaast waren er zeer grote wachtlijsten. Terug naar het oude ziekenfonds ben ik dus (ook) geen voorstander van. En wat betreft de wachtlijsten in de zorg; die zijn er nu ook al(weer), alleen worden ze nu verplaatst (letterlijk en figuurlijk). Patiënten worden namelijk “verplaatst” naar een ander ziekenhuis indien het betreffende ziekenhuis geen plaats heeft (wachtlijst dus). Daardoor wordt het kiezen van een zorgverzekering ook bemoeilijkt, want bij veel “standaard” zorgverzekeringen en pakketten kun je niet eens je eigen ziekenhuis kiezen…..
Ach ja er valt nog heel veel over te zeggen, keuzes, marktwerking, ziekenfonds, zorgstelsel, pakketten. Ik wens jou in ieder geval ontzettend veel succes toe met jouw persoonlijke zorgverzekering-keuze-stress en indien deze stress je toch teveel wordt; en daar klachten van krijgt; je kunt altijd bij Fysio Maaike terecht voor een ontspannen behandeling!

Hele fijne decembermaand!
Sportieve en relaxte groet, Fysio Maaike

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om mensen van hun lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Zelf heb ik de ultieme disbalans ervaren tijdens mijn Burn-out (2009) en het ziekteproces en overlijden van mijn vader (2019-2020). Het hervinden van balans en daarmee Fit en Relaxed door het leven gaan is mijn uitdaging, misschien ook wel de jouwe ;-)
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.

Wij gebruiken cookies