Medical Taping | Fysio Maaike | Fysiotherapie zoetermeer en omgevingnull

Medical Taping

Fysio Maaike, de meest betrokken fysiotherapie praktijk in Zoetermeer, wijk de Leyens, biedt ook Medical Taping aan. 

Fysio Maaike heeft  hier in 2008 een (extra) cursus voor gevolgd en al vele klachten mee verholpen of verlicht.
De 140% elastische tape breng ik bij je aan en na 5-6-7 dagen kom je terug voor een vervolgafspraak. Je kunt gewoon douchen (en eventueel zwemmen) met de elastische tape. De tape is beschikbaar in diverse verschillende kleuren. Zoals bijvoorbeeld groen, roze, blauw, huidskleur en zwart. Je mag zelf de kleur kiezen welke jij het prettigste vindt. De werking blijft hetzelfde. Wel staat roze voor “warmte”, en blauw voor “verkoeling”, vanuit de kleurentherapie. Net als Dry Needling, kan ook Medical Taping een extra hulp zijn om uw herstel te bevorderen en/of te ondersteunen.

Wat is Medical Taping?

Medical Tape is een elastische tape die sinds 1970 al wordt gebruikt. Vanaf toen werden in Japan en Korea tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Tape waren er zich van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. Medical Tape is voor velen karakteristiek en fel gekleurd (roze, blauw, groen, oranje). Er zijn diverse soorten Medical Tape (Curetape, Kinesiotape, X-tape), met allemaal een vergelijkbaar uiterlijk en functie.
De achterliggende gedachte bij het aanbrengen van de tape is dat spieren niet alleen maar invloed hebben op bewegingen van het lichaam, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spier echter wordt ondersteund door elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.
Later bleek dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn, dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan, zoals bijvoorbeeld Lymfe Taping en Cross Taping. Er kunnen zelfs hooikoortsklachten mee verholpen worden, dit heb ik al zeer vaak toegepast bij diverse mensen. Ook heb ik al vele mensen van hun migraine of hoofdpijn afgeholpen door middel van medical taping.

“Met behulp van fysiotherapie en vooral Medical Taping was ik binnen 5 behandelingen van mijn bekkenpijn af!”
Laura Vooijs, vrouw, 37 jaar

Medical Taping in Zoetermeer

Fysio Maaike gebruikt Curetape als Medical Tape. Deze tape heeft dezelfde rekbaarheid als de huid, is erg dun en plakt zeer goed. Daarnaast is het ventilerend, huidvriendelijk en vochtbestendig. Wanneer je veel haren hebt en op consult komt, waarbij Medical Tape gebruikt gaat worden, kun je het beste de haren even afscheren, dan hecht de tape beter op de huid (en kun je er langer plezier van hebben).

Het principe van Medical Tape is: activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren. Dit verschilt wezenlijk van de “witte” tape, die juist fixeert en bewegingen tegengaat (vaak toegepast na een blessure, waarbij de sporter wel weer met ondersteuning wil sporten).

Wil je meer weten over...

...Medical Taping en de CureTape? Klik dan hieronder. Ervaar het positieve effect van Medical Tape zelf tijdens en na een consult bij Fysio Maaike!
...medical tape? Maaike heeft hier een uitgebreid blog over geschreven; klik hieronder voor dit blog.
...waarom Medical Taping werkt en hoe het werkt in het menselijk lichaam? Klik hieronder voor de verdieping van het vorige blog.
“3 weken geleden kreeg ik plotseling heel veel pijn in mijn linker bil met uitstraling tot mijn kuit, bij ieder stap die ik zette. Als je de pijn zou uitzetten in getallen tussen 1 en 10 was het 8 tot 9. Ik kon gelukkig snel een afspraak maken bij Maaike en na een onderzoek bleken de zenuwen onder de bil geïrriteerd. Door het toepassen van medische tape werd mijn bil gelicht en na 4 dagen was de pijn weg en bleef weg. Hierdoor kon ik met een gerust gevoel naar Diekirch om als training van de 4 daagse van Nijmegen te trainen. Over 25 dagen loop ik dus pijn loos de 4 daagse. Dus ik kan u allen Maaike aanbevelen!”
Cor Scheffer, man, 68 jaar

Download hier mijn gratis E-book "10 tips voor meer balans"

Foto ebook 10 tips voor meer balans