Zorgverzekering 2022 kiezen voor fysiotherapie

Het is weer december en dus post ik weer een blog over de Zorgverzekeringen voor 2022, met betrekking tot fysiotherapie. Want, welke zorgverzekering moet je nou kiezen om goed uit te komen voor fysiotherapie? En welke zorgverzekering moet je nemen voor de meeste vergoeding bij niet gecontracteerde fysiotherapeutische zorg, zoals ik lever? Dat lees je in dit blog.

Zorgverzekering 2022 voor fysiotherapie

Het KNGF, mijn vakgroep, heeft weer een mooie lijst gemaakt met (bijna) alle zorgverzekeringen op een rij. Bij deze het aantal vergoedingen en de kosten wanneer je gaat naar een gecontracteerde fysiotherapeut (wat ik niet ben).



Niet gecontracteerde fysiotherapeutische zorg

Indien je gaat naar een niet gecontracteerde fysiotherapeut, welke ik ben met mijn eenmanszaak Fysiotherapie Beweeg en Ontspan, dan krijg je vaak minder vergoed van je zorgverzekering. Dit ligt aan je basisverzekering (heb je een restitutie polis of een natura polis) en natuurlijk ook aan je aanvullende pakket, waar fysiotherapie in valt. In dat geval, moet je rekening houden met onderstaande:


Bij deze laatste staan de zorgverzekeringen van de eerste flyer niet benoemd. Vaak zit deze vergoeding dan rond de € 4,- wat je zelf moet betalen, bijleggen. Om dit zeker te weten voor jouw keuze, neem contact op met jouw zorgverzekeraar en vraag naar de vergoedingen voor niet-gecontracteerde fysiotherapeutische zorg. Dan weet je zeker waar jij aan toe bent in 2022.


Succes met het maken van jouw keuze in dit zorgverzekering-wirwar ;-)

Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike