Over Fysio Maaike | Fysiotherapie Zoetermeer en omgeving

Ik ben Fysio Maaike

Ik help jou graag, zowel fysiek als mentaal, zowel online als offline

Fysio Maaike behandeld nekklacht

Mijn naam is Maaike en vanaf 2016 leef ik mijn droom met mijn betrokken, kleinschalige, maatwerk aanpak, Fysiotherapie praktijk in de Leyens, wijk 26, Zoetermeer.
Daarnaast mag ik heel Nederland helpen met mijn blogs, vlogs, YouTube kanaal en Online Fysio Academie met Online Programma's tegen (uitstralende) Rugklachten, Beweeg en Ontspan lessen en ZwangerFit®, BevalFit en MamaFit trajecten.


Mijn drijfveer en passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Personal Training (ook voor zwangere en bevallen dames) en mijn groepstraining Beweeg en Ontspan Outdoor.
Al mijn kennis en kunde, inclusief mijn aanstekelijke enthousiasme, ervaringsdeskundigheid in vele blessures/klachten en mijn energie, steek ik graag in jou om samen met jou de balans tussen belasting en belastbaarheid te (her)vinden en om voorgoed van je klacht(en) af te komen.


Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn Online Programma's in de Online Fysio Academie tegen (uitstralende) Rugklachten.
Maar natuurlijk ben ik algeheel opgeleid en kun je dus terecht voor allerlei soorten klachten, van heup tot knie, van voet tot hand, van kaak tot elleboog en van schouder tot mijn specialisme: de wervelkolom.

Ik ben

Professioneel

Professioneel

Luisterend

Luisterend

Volle aandacht

Met volle aandacht

Ergonomie op de werkvloer

Mensen vinden mij een enthousiaste, gezellige, hoog sensitieve en zeer veelzijdige vrouw die na de middelbare school in Leiden, een jaar sportmassage heeft gevolgd (2004-2005). Hierna ben ik direct gestart met het aanbieden van sport- en ontspanningsmassages in mijn ouderlijke woning in Hoogmade.

Sport heeft mij altijd getrokken en daarom startte ik met de opleiding om gymdocente te worden; de HALO in Den Haag. Tussendoor zelf altijd gesport (voornamelijk schaatsen, skeeleren en wielrennen) en ik volgde een cursus om Aerobics docente te worden. Hierna volgden Steps, Pilates, Spinning, XCO, Medical Taping en EHBO. Ook had ik vele (bij)banen; masseren, invallen op sportscholen en een cursusgroep “Meer Bewegen voor Ouderen”.

Na 4 jaar HALO, startte ik in het basisonderwijs als gymdocente en startte ik de deeltijdopleiding Fysiotherapie in Breda. Mijn reden hiervoor was voornamelijk dat ik cognitief meer uitdaging wilde en nog meer wilde weten over dat fascinerende menselijk lichaam.
Helaas werd het me teveel; mijn balans was weg en mijn gespannen boog knapte. In 2009-2010 ervoer ik de heftigheid van een totale burn-out. Na 3 maanden klom ik voorzichtig uit het dal, mede door bewegen en ontspannen en de hulp van meerdere professionals. Ik hervond de balans in mijn leven en vervolgde mijn fysiotherapie studie en mijn docentschap in het onderwijs.

Fysio Maaike met schouderklacht

Na mijn studie Fysiotherapie, startte ik in het HagaZiekenhuis (2013) als fysiotherapeut op de afdelingen Neurologie, Neuro Chirurgie, Interne en Oncologie. Ook op de hartrevalidatie, longrevalidatie en hemato-oncologie revalidatie werkte ik als fysiotherapeut. Daarnaast liep ik weekenddiensten waarbij uiteraard alle afdelingen aan bod kwamen.
In het HagaZiekenhuis begon mijn passie voor uitstralende rugklachten, vooral door alle Hernia operaties, Spondylodese operaties, maar ook Spit en overige chronische rugklachten welke ik dagelijks mocht behandelen.


Uiteraard bleef ik mezelf ook na mijn twee HBO studies verder ontwikkelen, zowel als fysiotherapeut als docente LO en natuurlijk ook in mijzelf. We zijn allen immers nooit uitgeleerd! Cursussen en opleidingen volgden, zoals diverse Neurologie specialisaties, Mindfulness, Voetspecialisatie en de Wervelkolom.


Natuurlijk heb ik ook professionals die mij ondersteunen, zo heb ik nauw contact met een kinesiologe, heb ik een mindfulness coach, doe ik bijna dagelijks aan yoga en heb ik een fysiotherapeutische coach.

Het voorkomen van een disbalans werd na mijn Burn-out in 2009-2010, opnieuw een uitdaging voor mij toen mijn lieve vader eind 2018, ernstig ziek werd. Een lang, slepend proces vol met ups en downs volgde en eindigde op 28 april 2020 toen mijn vader niet meer fysiek in mijn leven aanwezig was. Deze emoties, deze ervaringen zullen voor altijd een onderdeel zijn van mij, en dus ook van mijn professioneel handelen als fysiotherapeut.

Een groot geluk ervoer ik 13 maart 2023, toen mijn man en ik de ouders mochten worden van dochter Mirthe. De ervaring van het zwanger zijn, en het geboren laten worden van onze kleine zullen ook voor altijd onderdeel zijn van mijn handelen, zeker als ZwangerFit® fysiotherapeute.


Momenteel beleef ik mijn droom; mijn eigen succesvolle bedrijf waar ik fulltime mee bezig mag zijn. Met Fysiotherapie, Beweging en/of Ontspanning, wil ik jou graag in balans krijgen en houden en je voorgoed van jouw fysieke en/of mentale klacht(en) afhelpen!

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Kundig, enthousiast, vriendelijk en daadkrachtig

"Bij iedere behandeling word ik met veel enthousiasme verwelkomd. Er is ruime aandacht voor hoe het tussen de behandeling geweest is. Aan zowel fysieke als mentale gesteldheid wordt meegenomen in de behandeling. Bij aanvang van de behandeling wordt de hulpvraag vastgelegd en ook een behandeltraject met evaluatie moment besproken. Kernwoorden: kundig, enthousiast, vriendelijk, doortastend, daadkrachtig, duidelijk... Top."

Ingrid van Waasdijk, 52 jaar

Aandacht voor lichaam en geest

“Fysiotherapie, met aandacht voor het lichaam maar zeker ook voor de geest”

Hans van Zeijl, 60 jaar

Moeilijk complexe problemen kan Maaike succesvol aanpakken

"Persoonlijke en echte aandacht. Dat wat erg mee helpt om de pijn klachten goed te lokaliseren en te behandelen. En ook de moeilijk complexe problemen kan ze succesvol aanpakken. Mede door haar concept, van werken met een vrijheid ten opzichte van verzekeraars kan ze een juiste en zeer gerichte behandelingen geven. Ook de ruime variatie van behandelsoorten is een enorm plus punt. Inclusief een persoonlijk sport programma."
Nanny Adema, 58 jaar
Al na de eerste behandeling pijnvermindering
“Al 8 jaar liep ik na een doorgemaakt ernstig rugletsel nog altijd met behoorlijke pijnen en daardoor flinke beperkingen. Ik besloot om toch binnen mijn mogelijkheden te gaan sporten en kwam in contact met Beweeg en Ontspan Indoor. Daar ontmoette ik Maaike. Ondanks dat ik eigenlijk het vertrouwen in een mogelijke pijnverlichting verloren had, heb ik mij toch onder behandeling gesteld van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan. Wat ik als prettig ervaarde was het enthousiasme en het vertrouwen waarmee de behandeling werd gestart. Maaike gaf geen valse hoop maar bood wel een duidelijk behandelplan. Haar openheid, positieve instelling en enthousiasme tijdens de behandelingen hebben mij echt gestimuleerd om ook het zogenaamde “huiswerk vol te houden. Wat na jaren behandelingen door andere hulpverleners niet werd bereikt, pakte door de behandelingen en medical taping van Maaike geheel anders uit. Al na de eerste behandeling ervaarde ik pijnvermindering en na een aantal behandelingen was de pijn beduidend afgenomen. Daardoor kan ik tegenwoordig weer redelijk functioneren en enthousiast (weliswaar op mijn eigen niveau) meedoen met Beweeg en Ontspan Indoor. Dank aan Maaike voor haar vakkundige behandelingen!”
Marijke Schipper, 63 jaar

Mijn opleidingen

Opleiding 1

Opleidingen

 •      HAVO (1999-2004)
 •      MBO studie Sportmassage (2004-2005)
 •      HBO studie HALO (2005-2009)
 •      HBO studie Fysiotherapie (2009-2013)
Opleiding 2

Cursussen persoonlijk

 •      EHBO, reanimatie en AED (2005)
 •      Aerobic instructrice (2008)
 •      Medical Taping (2008)
 •      Pilates instructrice (2009)
 •      XCO instructrice (2009)
 •      Spinning instructrice (2009)
 •      Mindfulness (2009-2010)
 •      TACOYO trainster (2014)
Opleiding 3

Cursussen fysiotherapie bij- en nascholing

 •      Klinische Fysiotherapie (2013)
 •      Klinisch Neurologisch Onderzoek (2014)
 •      Ultimate Instability (2015)
 •      Perifeer Arterieel Vaatlijden (2015)
 •      Mindfulness en Fysiotherapie (2016)
 •      Klinisch redeneren bij lage rugpijn en bekkenpijn (2016)
 •      Aspecifieke KANS: ontstaan en behandeling (2016)
 •      CVA deel 1: Diagnostiek en behandeling (2016)
 •      CVA deel 2: Complexe problematiek (2016)
 •      Meten van kwetsbaarheid bij ouderen (2016)
 •      Collageen bindweefsel (2016)
 •      Bekkenbodemklachten in de reguliere fysiotherapiepraktijk (2016)
 •      Hardloopblessures deel 1: Specifieke belasting, belastbaarheid en onderzoek (2016)
 •      Hardloopblessures deel 2: Meest voorkomende hardloopblessures (2016)
 •      Acuut knieletsel (2016)
 •      Schouderinstabiliteit deel 1: theoretisch perspectief, anatomie en pathologie (2016)
 •      Schouderinstabiliteit deel 2: fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling (2016)
 •      Dry Needling (2017)
 •      Manuele behandeltechnieken voor de enkel en voet (2018)
 •      Ergonomie en Fysiotherapie op de werkvloer met aandacht voor de werkplek (2019)
 •      ZwangerFit® fysiotherapeut opleiding (2021)
 •      MamaFit® en BabyFit® fysiotherapie opleiding (2021)
 •      Babymassage, basisbevestigend dragen en roterend hanteren opleiding (2021)

Nu tijdelijk gratis toegang in de Online Fysio Academie voor "Reken af met Rugklachten"