Bewegen en Ontspannen in 1 training; wat is het nut?!
Bewegen en Ontspannen in 1 training; wat is het nut?!
03 januari 2017 

Bewegen en Ontspannen in 1 training; wat is het nut?!

Het nieuwe jaar 2017 is gestart en vanuit Fysiotherapie Beweeg en Ontspan en natuurlijk als Fysio Maaike wens ik jou een fit, relaxed, blessure vrij en sportief 2017!

Aanstaande vrijdag 6 januari start mijn nieuwe outdoor trainingsserie “Fit en Relaxed starten in 2017”, Beweeg en Ontspan Outdoor. Veel mensen vragen aan mij; wat is het unieke van jouw training? Wat is er nu anders dan een bootcamp training, een yoga training of een training in de sportschool? Dat is een hele goede vraag en het antwoord is meerdelig!
Het unieke van mijn training(en) is dat in de training(en) er continue een afwisseling is tussen ontspanningsoefeningen en inspanningsoefeningen.
Maar wat heeft dat dan voor nut? Het is zo dat de combinatie van bewegen en ontspannen (de afwisseling tussen bewegen en ontspannen), ontzettend goed is voor het lichaam en de geest!
Maar waarom is het dan zo goed voor het lichaam en de geest? Het is goed voor het lichaam vanwege de effecten van interval training; je bouwt spiermassa op, het hartsysteem, het longsysteem, eigenlijk alles in je lichaam wordt aangesproken. Daarnaast maakt interval training het mogelijk om langer op een hogere intensiteit te trainen, want het is makkelijker om 7 keer 3 minuten te trainen dan 1 keer 21 minuten (je hebt minder last van spiervermoeidheid).
Het is goed voor de geest vanwege de effecten vanuit de mindfulness, ademhaling en progressieve relaxatie; je wordt er ontspannen en rustig van en kunt beter relativeren in het hier en nu. Een stuk bewustwording. Er is balans in de training en daardoor kom je als persoon ook in balans.
Wat ook uniek is, is het feit dat de training(en) buiten (outdoor) worden gegeven. Heerlijk buiten zijn in de buitenlucht, heeft ongekend veel positieve uitwerkingen. Je word er creatiever van, voelt je geestelijk beter, de zuurstof in de lucht werkt positief op het lichaam, je wordt er blij van, en zo kan ik nog wel even doorgaan…

De effecten van een “Beweeg en Ontspan Outdoor” training zijn groot en het zijn er ook velen. Voornamelijk zul je ervaren dat er een verbetering is van jouw lichamelijke en geestelijke conditie. Daarnaast een verbetering van je kracht, lenigheid, figuur, houding en jouw ontspanning. Ook een stuk bewustwording zul je als effect opmerken. Je weerstand gaat omhoog en je verhoogt jouw energieniveau. Daarnaast zullen per persoon de effecten ook iets verschillen; de ene persoon ervaart een verbetering van de ademhaling en de andere persoon ervaart een verlichting van stress. Sta open voor ervaringen en je gaat ze vanzelf opmerken!

Persoonlijk heb ik jarenlang meegedaan aan bootcamp trainingen; altijd vol gaan, gaan en nog meer gaan. Ik was er altijd kapot moe van, maar voelde me ook echt wel fitter en sterker worden. Ontspannen voelde ik me zeker niet, sterker nog; ik was altijd nog zo vol adrenaline dat ik maximaal tot 20.00 uur ’s avonds zo’n training kon verdragen om nog enigszins een relaxte nacht te kunnen hebben (zonder eerst uren wakker te liggen van de adrenaline). Sinds ik ben overgestapt naar een afwisseling in de trainingen van bewegen en ontspannen, slaap ik heerlijk na deze trainingen en voel ik me dus ontspannen, maar ook fit; een win-win situatie dus.

Nu heb je misschien nog wel veel meer vragen over de inhoud van de training(en). Want hoe ziet zo’n “Fit en Relaxed training” er dan uit?
Het is letterlijk bewegen en ontspannen! Tijdens het bewegen, gaan we bewegen (dat kan zijn; spierversterkende oefeningen, zoals bijvoorbeeld squats voor billen en benen of bijvoorbeeld push-ups voor armen en borstspieren) en tijdens het ontspannen, gaan we ontspannen. Het ontspannen doen we door oefeningen uit de yoga (bijvoorbeeld de zonnegroet), pilates (bijvoorbeeld specifieke core-stability oefeningen), mindfulness, progressieve relaxatie, autogene training en ademhaling. Dit wordt allemaal door elkaar heen gevlochten, een paar oefeningen inspanning (bewegen) en een paar oefeningen ontspanning.

Kortom; een totaaltraining voor lichaam en geest met heel veel afwisseling. Afwisseling tussen de oefeningen, afwisseling tussen de trainingen en afwisseling tussen de in- en ontspanning.
Ervaar het zelf in 1 of meerdere trainingen! Wie weet tot aanstaande vrijdag of zaterdag bij “Fit en Relaxed starten in 2017”! Je kunt je opgeven op de pagina van Beweeg en Ontspan Outdoor.

Op naar een fit en ontspannen 2017!
Sportieve en relaxte groet, Fysio Maaike

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.