Wat te doen in de zomervakantie?!
Wat te doen in de zomervakantie?!
05 juli 2018 

Wat te doen in de zomervakantie?!

Zomervakantie! Yes! Zo zullen een hoop mensen denken; heerlijk weg met de familie, vrij van werk, geen wekker ’s ochtends, geen gehaast, geen stress, heerlijk doen wat je wilt, lekker uit eten, uitslapen, culturen ontdekken, op het strand liggen, etc. etc. Heerlijk!!!

Maar voor sommige mensen is dit juist helemaal geen leuke periode; iedereen heeft het over vakantie en jij gaat zelf niet weg, of je bent al geweest, of je gaat nog, of je hebt andere prioriteiten of je kunt niet weg vanwege privéomstandigheden. Wanneer je je bevindt in zo’n situatie en de “normale” dingen die je doet in een groep (sporten, bridgen, kaarten, breien o.i.d.) ook nog eens stoppen (met zomerstop), dan kun je best wel je (even) ongelukkig voelen… Heel begrijpelijk! Verstop die gevoelens niet, maar heb het er met anderen over, wie weet zijn zij ook (ooit) in zo’n situatie gekomen en kunnen ze een luisterend oor bieden of je tips geven.
Ik, Fysio Maaike van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan biedt altijd een luisterend oor, maar in deze blog ook tips voor die mensen die erg graag door willen blijven sporten en/of bewegen gedurende de zomerstop!

Zo zijn er natuurlijk mensen die een vaste sportavond hebben wat stopt; mijn tip is om op diezelfde avond iets te gaan doen aan bewegen; ofwel wandelen, ofwel hardlopen, ofwel fietsen ofwel iets anders wat jij zelf leuk vind (op beweegvlak). Zo houd je de sport of beweegavond in ere en valt het niet zo tegen wanneer je na de zomervakantie weer die avond gaat sporten. En daarbij houd je natuurlijk iets behouden van je conditie en/of kracht, waar je sowieso profijt van gaat hebben maar zeker wanneer de sportavond weer begint! Zo stopt nu natuurlijk Beweeg en Ontspan Indoor” voor 6 weken, en ook “Beweeg en Ontspan Outdoor voor 6 weken… Heb je daaraan meegedaan, probeer dan op dezelfde dag en dezelfde tijd, iets anders te gaan doen aan bewegen! Zoals bijvoorbeeld mijn Online Lessen Beweeg en Ontspan, die kun je heerlijk blijven volgen tijdens de zomervakantie. Een 5-rittenkaart of een 10-rittenkaart, er is van alles mogelijk. Bekijk deze link voor meer informatie over deze online Beweeg en Ontspan lessen.

Wat je ook zou kunnen doen is een aantal oefeningen (dat klinkt meteen weer zo ontzettend zwaar, maar dat is het zeker niet ;-)), gedurende 1 of 2 keer per week op een moment van de dag. Zo kun je alle spieren blijven “trainen”, blijf je een beetje in shape en krijg je toch ook dat voldane gevoel wat je na het sporten ervaart, minimaal 1 of 2 keer per week!
Je zou kunnen starten met de armen; vul halve liter flesjes met water (volledig tot de nok toe gevuld), en lift de armen voorwaarts met de gewichtjes in de handen. Armen helemaal strekken omhoog. Doe dit 15 keer, gedurende 3 series (met ertussen minimaal 30 seconden rust OF een hele andere oefening).
Daarna de benen, bijvoorbeeld het doen van de squat (goed voor billen en benen). Zet je voeten op schouderbreedte en doe net alsof je gaat zitten op een stoel. Houd het gewicht goed naar achteren, zodat je met de knieën niet voorbij de voeten komt. Dit kun je ook 15 keer doen, gedurende 3 series.
Daarna weer de armen, bijvoorbeeld het zijwaarts heffen van de armen met diezelfde gevulde gewichtjes. Zelfde aantal herhalingen (15) en series (3).
Dan weer de benen, ook leuk voor de afwisseling. Bijvoorbeeld het doen van de lunge. Zet de voeten op een breed tramspoor, 1 voet voor en 1 voet zo ver mogelijk naar achteren met de hak van de vloer. Zak 15 keer omlaag met het bovenlichaam recht. Ook hier weer het gewicht wat achterop, zodat de knieën niet voorbij de voeten komen. Daarna wissel je met het andere been voor en doe je dezelfde aantal herhalingen en series.
4 simpele oefeningen; 2 voor de armen en 2 voor de benen!

Er zijn natuurlijk nog TIG meer oefeningen te bedenken, maar deze zijn simpel, makkelijk uitvoerbaar en je hebt niet veel materiaal erbij nodig en kunt toch een beetje in shape blijven zonder al te veel tijd kwijt te zijn. Natuurlijk zou je ook nog de buikspieren erbij kunnen voegen, en wat balans, coördinatie. Alles is mogelijk!
En natuurlijk na het bewegen……. ONTSPANNEN! Heerlijk met een koud drankje even neerploffen op een heerlijke tuinstoel in het zonnetje bijvoorbeeld. Of even de ogen sluiten (staand, zittend of liggend) en even luisteren naar alle geluiden om je heen uit de natuur…..

Geniet ervan!!!

Wil je weer beginnen met sporten en bewegen na de vakantie? Fysiotherapie Beweeg en Ontspan bied vanaf de eerste dag na de zomervakantie (maandagavond 27 augustus), weer de “Beweeg en Ontspan Indoor” trainingen aan, waarbij je werkelijk ALLES traint; benen, billen, voeten, armen, balans, buik, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en natuurlijk ook de geest! Ook start direct na de zomervakantie “Beweeg en Ontspan Outdoor” weer!
Kun je zolang niet wachten? Fysiotherapie Beweeg en Ontspan bied ook Personal training aan, eventueel deels vergoed door de zorgverzekering op fysiotherapeutische basis!
En natuurlijk is er ook nog de online variant!

Beweeg! en Ontspan!

Fijne zomervakantie!
Relaxte zomergroet, Fysio Maaike

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.