Fysiotherapie op de werkvloer
Fysiotherapie op de werkvloer

Ik, Fysio Maaike van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan biedt ook Fysiotherapie op de werkvloer aan, maar voor wie is dit geschikt en wat houdt dit eigenlijk in? In deze blog lees je er meer over!

Fysiotherapie op de werkvloer, het zegt het eigenlijk al; je kunt als bedrijf of afdeling, fysiotherapie op de werkvloer ontvangen. Dit is ontzettend tijd besparend, werknemers hoeven niet naar een fysiotherapeut in de buurt (waarbij ze het kantoor verlaten en ook nog reistijd hebben), maar krijgen direct op kantoor fysiotherapie aangeboden. De geboden fysiotherapie kan zowel curatief (genezend) als ook preventief (voorkomend) zijn. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en dit zal zeer snel ook kostenbesparing gaan opleveren (de werknemer is namelijk minder vaak ziek, doordat er preventieve zorg wordt geleverd). Maar het allermooiste is natuurlijk dat je werknemers vitaler worden en hierdoor dus beter in hun vel zitten, de sfeer verbetert in het bedrijf en de arbeidsproductiviteit wordt hierdoor weer vergroot. Alleen maar voordelen dus!

Mogelijkheden op jouw werkvloer

Fysiotherapie Beweeg en Ontspan biedt niet zomaar Fysiotherapie op de werkvloer aan, maar wil echt iets bereiken binnen het bedrijf, de afdeling en de werknemers. Dit houdt in dat jouw bedrijf een totaalpakket kan kiezen van Fysiotherapie, Bewegen (groepstraining voor/tijdens/na werktijd) en Ontspanning (massages maar ook mijn ontspan trainingen). Een drie-eenheid die elkaar alleen maar versterkt en dat allemaal uit handen van een fysiotherapeut (en niet drie personen, 1 masseur, 1 trainer en 1 fysiotherapeut). De lijntjes blijven hierdoor kort en de effectiviteit stijgt!

Burn-out

Wat een extra plus is ten aanzien van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan is het feit dat ik, Fysio Maaike, gespecialiseerd ben in Burn-Out. Zelf heb ik dit aan den lijve ondervonden (in 2009) en ben ik hier succesvol uitgekomen dankzij beweging en ontspanning (en het hierbij hervinden van de balans). Burn-outs zijn tegenwoordig overal, in het onderwijs, de ICT, bij artsen, advocaten en natuurlijk ook bij fysiotherapeuten. Niet altijd hoeft het direct een Burn-out te zijn, maar indien er preventief goed wordt geluisterd door een fysiotherapeut naar de fysieke en vaak ook mentale klachten. Kan er wel in een zeer vroeg stadium, worden ingegrepen tegen de (begin)verschijnselen van een eventuele Burn-out. Het gaat erom dit natuurlijk te voorkomen, zowel voor de werknemer, alsook voor de werkgever. Natuurlijk is dit ook goed voor de Nederlandse gezondheidszorg. Burn-outs kosten miljoenen en zijn zeker niet altijd te voorkomen, maar zeker ook wel te behandelen en natuurlijk er snel van te herstellen.

RSI op de werkvloer

Daarnaast is een veel voorkomend probleem: KANS (Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder). Vroeger heette dit nog RSI (Repetitive Strain Injury), maar na vele wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat KANS beter de lading dekt en de term RSI onjuist is. Klachten ontstaan vaak juist niet door herhaalde belasting (repetitive), maar door de constante belasting. De term RSI suggereert dat er een beschadiging (injury) is, maar daar is vaak ook geen sprake van. Fysiotherapie Beweeg en Ontspan kan deze KANS in kaart brengen en zowel preventief alsook curatief behandelen op jouw werkvloer.

E-book 10 tips voor thuiswerken

Balans op de werkvloer

Fysiotherapie Beweeg en Ontspan is niet alleen maar een fysiotherapie praktijk. Het is DE plek om terug in balans te komen door bewegen en ontspannen. Dit kan ook zeker op de werkvloer worden toegepast! Je kunt ook gebruik maken van groepstrainingen (bijvoorbeeld voor, tijdens of na werktijd). Dit kan op allerlei manieren; Beweeg en Ontspan indoor in een (sport)zaal in het bedrijfspand. Maar ook buiten, Beweeg en Ontspan outdoor rondom het bedrijfspand. Ook pilates, yoga, Aerobics, Bootcamp of hardlopen, bijna alles is mogelijk. Dit kan zowel in groepsverband, maar kan ook zeker individueel (voor die werknemer die net even wat extra’s nodig heeft en/of specifieke klachten heeft).

Fiscaal zeer aantrekkelijk

Fysiotherapie, Bewegen en Ontspannen op de werkvloer is vaak fiscaal zeer aantrekkelijk. Je kunt als werkgever gebruik maken via de werkkostenregeling om te investeren in de gezondheid en de vitaliteit van jouw werknemers. Uiteraard moet het bedrijf dan aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld het hebben van een arboplan en het tijdens werktijden gebruik maken van de fysiotherapie, beweging of ontspanning. De belastingdienst stimuleert deze investering in de werknemers.

Ervaringen en referenties

Fysiotherapie op de werkvloer, gegeven door mij, Fysio Maaike van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan is geschikt voor bedrijven of afdelingen van 50-250 werknemers, die open staan voor verbetering in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit kan door middel van ofwel fysiotherapie, ofwel trainingen ofwel ontspanning. Elke mogelijke optie is te maken, helemaal op maat gemaakt voor jouw bedrijf of jouw afdeling!
Momenteel mag ik meer duurzame vitale inzetbaarheid leveren bij OZ Export, onderdeel van de Dutch Flower Group. Een ontzettend mooi, groot bedrijf waarbij ik zowel werkplekonderzoeken mag uitvoeren achter de computers, als achter de (lopende) banden. Natuurlijk mag ik ook aanpassingen doorvoeren en werknemers behandelen, zowel curatief als preventief. Benieuwd naar mijn werk bij OZ Export? Neem contact met mij op en ik vertel je er alles over.

Kom in balans op de werkvloer en zorg voor vitale en blijde werknemers!

Vrijblijvend gesprek aanvragen?

Ook enthousiast geworden? Vraag een vrijblijvend gesprek aan en samen kijken we wat er mogelijk is op jouw werkvloer of binnen jouw afdeling!
Eerst referenties lezen over Maaike op de werkvloer? Dat kan op LinkedIn en op Zorgkaart Nederland.

Een vitale en hele blijde fysiotherapeutische groet, Fysio Maaike

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.