Bewegen en Ontspannen op vakantie
Bewegen en Ontspannen op vakantie
17 augustus 2020 

Bewegen en Ontspannen op vakantie

Vanaf vandaag ben ik, Fysio Maaike van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan weer geopend na een heerlijke zomervakantie. Ondanks Corona konden we gewoon heerlijk genieten van 4 weken vrijheid en weg zijn.
Deze week direct weer volop mensen die ofwel willen trainen (Personal Training), ofwel komen voor fysiotherapie, ofwel komen Medical Taping of Dry Needling. Sommige zullen me hebben gemist (dat is voornamelijk voor fysiotherapie), anderen waren ook zelf op vakantie en hebben dan minder behoefte aan een behandeling vanwege de vakantie zelf. Hoe dan ook; ik heb in ieder geval een ontzettend leuke, fijne, ontspannen en sportieve vakantie gehad en ben weer helemaal opgeladen om de komende maanden weer heel veel mensen zorg te gaan leveren, ofwel fysiotherapeutisch, ofwel training technisch ofwel adviseringsgericht.

Mijn vakantie startte op de l’Alpe d’Huez, waar we direct de wielrenfietsen hard nodig hadden. Maar natuurlijk werd er ook ontspannen! Zo hebben we geregeld in de ochtend gewielrend (o.a. Col du Galibier, Col du Lautaret, Col d’Izoard, l’Alpe d’Huez, Col de Risoul) en in de middag een boekje gelezen bij een meer of rivier. Sowieso is het niet heel erg moeilijk om te ontspannen op vakantie; alleen al de geheel andere omgeving maakt dat je verdrinkt in relaxen! Uit eten gaan, geen wekker, beslissen iets te gaan doen op de dag zelf (ik als planner ben dat niet echt gewend, maar het ontspant wel!), lekker urenlang kletsen met nieuwe mensen die je ontmoet en vooral; de hele dag buiten leven! Heerlijk!

Bewegen en Ontspannen op vakantie is voor veel mensen vaak geen moeilijke opgave, je beweegt door bijvoorbeeld een stadje te ontdekken (en dus heel veel te lopen), om daarna kapot moe even neer te ploffen op een terrasje (ontspannen). Of je gaat raften met een georganiseerde groep in de ochtend, om daarna heerlijk aan diezelfde rivier de middag ontspannen te spenderen.
En we voelen ons als mens daar ontzettend goed bij! Beetje bewegen en ontspannen. De balans is en komt weer helemaal terug op vakantie; hoe fijn is dat?!
De kunst is om dit gevoel, deze balans van inspannen en ontspannen, vast te houden bij thuiskomst. Daar verdrinken we vaak weer in to-do-lijstjes, hectiek, wassen, strijken, afspraken, etc. etc. DOE DIT NIET! En probeer, nee, GA dit vakantiegevoel vasthouden! Ga heerlijk buiten leven wanneer het weer in Nederland dit toelaat (en dat kan ook prima met een wolkje, zeker nu)! Ga bewegen (met of zonder kinderen) en daarna even een pauze inlassen met een boekje in de tuin! Ga af en toe even heerlijk uit eten en pak hierbij niet de auto maar de fiets of de benenwagen! Ga dit lekker doen! En houd het heerlijke vakantiegevoel echt vast!

En lukt dit je zelf niet, geef je dan op voor Beweeg en Ontspan Indoor, of Beweeg en Ontspan Outdoor, of natuurlijk voor de Online Beweeg en Ontspan lessen, of natuurlijk voor Personal Training, het kan allemaal en ik help jou te Bewegen en te Ontspannen!

Ik wens jullie allemaal heel erg veel nageniet-plezier van de heerlijke zomervakantie! Ik ga in ieder geval nagenieten van deze vakantie tot en met de volgende vakantie; dat staat op mijn to-do-lijstje 😉

Ontspannen vakantiegroet, buiten vanuit een heerlijke zonnige tuin, Fysio Maaike

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.