Fysiotherapie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse
Fysiotherapie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse
30 juli 2019 

Fysiotherapie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Zaterdag 14 juli was het zover; ik vertrok met mijn Citroën C1 vol met spullen naar bungalowpark De Groene Heuvels in Ewijk. Een dik uur rijden later en natuurlijk een vlog verder, over de voorbereidingen en de reis ernaartoe, arriveerde ik op de Groene Heuvels en kon het uitpakken beginnen.

De tent waar ik, Fysio Maaike met Fysiotherapie Beweeg en Ontspan in zou komen te staan, stond al netjes klaar en deze kon ik dus gereed maken om de ochtend erop (op zondag 15 juli), mensen te kunnen behandelen. Voor de vloer had ik een groot vlak meegenomen zodat ik met mijn zadel-behandel-krukje heerlijk eroverheen kon rollen, ik had een tafel mee voor mijn laptop, een stoel voor de cliënten en natuurlijk mijn behandeltafel met bijhorende behandelmaterialen. Mijn praktijk thuis was helemaal leeg (op m’n hydraulisch verstelbare behandeltafel na ;-)), alle Dry Needling naalden, Medical Taping rollen in alle kleuren, Massage oliën, Handdoeken, Facecovers en hoeslakens voor over de behandeltafel; werkelijk waar alles ging mee!

Na een uurtje stond de tent helemaal gereed met mijn spullen en kon het behandelen de volgende ochtend beginnen. Mensen kwamen voor zeer uiteenlopende zaken; van (uiteraard) voetklachten, tot schouderklachten (dragen van de rugzak), tot knieklachten en ook veel scheenbeenklachten. Gedurende mijn “werkdag”, kwamen mensen tussendoor langs om een afspraak te maken, mijn agenda liep al snel vol. Zeker maandag, toen kwamen er 12 mensen, voornamelijk preventief langs, om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk verlichting hadden tijdens het behalen van hun doel; de 30, 40 of 50 kilometer wandelen per dag, gedurende 4 dagen achtereen.

Ik stond er niet alleen met Fysiotherapie Beweeg en Ontspan. Er was een waar “medisch team” op de camping aanwezig waar iedereen van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer, gebruik van kon maken. Zo’n 90 mensen sliepen op de camping of in de bungalows, en konden dus gebruik maken van mij als fysiotherapeut, van Carla als OntspanCoach, van Ina voor EHBO en van Anja voor voedingsadvies. Ideaal dus.
Heb je een keer als doel om deze Vierdaagse te gaan lopen, sluit je dan aan bij de Sportief Wandelgroep Zoetermeer en ook jij kunt hier dan gebruik van maken!

Mijn behandelingen op de camping waren veelal een combinatie van het toepassen van Dry Needling, Massage en Medical Taping. Een perfecte combinatie waarbij de klacht eerst goed wordt doorbloed en verlicht, om daarna de medische, elastische tape te kunnen toepassen wat een ondersteunende werking heeft. Wil je meer weten over deze medische, elastische tape; klik dan hier voor de blog over medical taping en klik hier voor een filmpje over medical taping.
Maar ook Dry Needling en natuurlijk advisering hoorde erbij in deze ontzettend leuke week. Zelfs TV West belande met het gehele team op mijn behandeltafel, dit vanwege dat ook zij meeliepen op de route en ook nog aan het werk (opnemen) waren, om het vervolgens ’s avonds nog te monteren; ook zij maakten lange dagen.
Mijn werktijden tijdens de Vierdaagse waren veelal van 16.00-21.30 uur. De laatste 2 avonden had ik nog meer mensen kunnen behandelen qua aanbod, maar de tijd was er niet. Vol was echt vol.

Overdag ging ik naar de route toe. Op dinsdag fietste ik met mijn wielrenfiets naar Lent Nijmegen, zo’n 18 kilometer vanaf het bungalowpark, om iedereen aan te moedigen, maar zeker ook de lopers van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Op woensdag stond ik op 2 plekken langs de route; eerst in Wijchen en later bij Café Hanneke in Weurt op de van Heemstraweg. Wat een sfeer overal; fantastisch!!! Op donderdag nam ik een vlog op de camping op en ben ik niet langs de route geweest (dit was ook zeer onhandig en ver weg, vanaf het bungalowpark zo’n 25-30 kilometer). En natuurlijk stond ik er op vrijdagmiddag, op de Via Gladiola om iedereen feestelijk binnen te halen en te kunnen feliciteren met hun behaalde prestatie.

Mooiste momenten waren voor mij natuurlijk de dankbaarheid van de cliënten. Wat een dankbaarheid, wat een liefde heb ik mogen ontvangen. Er is wel 6 keer tegen me gezegd; Maaike, zonder jouw behandelingen had ik nooit zover gekomen en de Vierdaagse uitgelopen. Dat is natuurlijk onvergetelijk 🙂

Een grote tip van mij aan iedereen die ooit de Vierdaagse wil gaan lopen…… Zorg voor goede schoenen en goede sokken, zorg ervoor dat je getraind bent en zorg ervoor dat je zo fit mogelijk (zonder blessures of klachten), eraan begint. Zoals de opstapcursus via de Sportief Wandelgroep Zoetermeer is een aanrader! Beter preventief even een keer teveel naar de Fysiotherapeut, dan een keer te weinig. Zorg goed voor jezelf en luister naar je lichaam.

Voor de wandelaars die de 30-40-50 hebben volbracht; proficiat met jullie behaalde prestatie! En wie weet tot volgend jaar op “De Groene Heuvels” in Ewijk!

Lieve, sportieve en relaxte groet, Fysio Maaike

PS: Vind je het leuk om echt te zien hoe het in zijn werk ging? Bekijk dan mijn 6 vlogs, gemaakt op en rondom de Nijmeegse Vierdaagse! Klik hier voor het bekijken van deze vlogs op de website en klik hier voor het bekijken van de vlog op het YouTube kanaal van Fysio Maaike!

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.