Personal Training in Zoetermeer van een fysiotherapeut
Personal Training in Zoetermeer van een fysiotherapeut
06 juni 2020 

Personal Training in Zoetermeer van een fysiotherapeut

Personal training onder begeleiding van mij, Fysio Maaike, een fysiotherapeut die ook docent gym is geweest; hoe uniek is dat? Ik bied het aan; 1 op 1 training, in principe outdoor van 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten. Kom je binnen bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan met een fysiotherapeutische klacht? Dan wordt de personal training ook nog (deels) vergoed! Zo betaal je een heel mooi bedrag (€ 0,- – € 12,-, afhankelijk van uw zorgverzekering), en komt je èn van je klacht af èn word je fitter en relaxter. Hoe gaat dit dan in zijn werk? In deze blog lees je er alles over!

Personal training, 1 op 1 training, het heeft als doel om die persoonlijke aandacht tijdens een training te krijgen die je mist wanneer je zelfstandig of in een grotere groep, beweegt (en ontspant). Personal trainer mag iedereen zich noemen; de titel is onbeschermd. Zo komt het dus voor dat er een wir-war ontstaat van aanbieders die zich “personal trainer” noemen, na het volgen van een 1-daagse cursus “personal trainer”. Natuurlijk zijn er ook (gelukkig) een hoop mensen die personal trainer zijn geworden na meerdere cursussen, maar er zijn weinig-geen fysiotherapeuten die ook personal training geven. Fysiotherapie Beweeg en Ontspan doet dit wel en het is een groot succes! Graag zou ik iedereen er kennis mee willen laten maken, vandaar ook deze blog met wat extra informatie over de mogelijkheden bij Fysiotherapie Beweeg en Ontspan voor personal training.

Al sinds het begin van de start van Fysiotherapie Beweeg en Ontspan, september 2016, bied ik personal training aan. Dit is voortgekomen uit mijn fysiotherapie achtergrond, maar ook uit mijn LO-achtergrond. Ik ben namelijk jarenlang docent lichamelijke oefening (“gymjuf”), geweest.
Mensen komen naar de praktijk met een fysiotherapeutische klacht, willen daar graag vanaf en dan blijkt dat de te bewandelen weg / behandeling, deels kan worden ingevuld door (personal) training. Vaak vinden mensen het lastig om zelfstandig te gaan oefenen/trainen. Daarnaast vind ik het zeer belangrijk dat er goed wordt getraind, met de juiste techniek en dat er (uiteraard) geen overbelasting plaatsvindt, waardoor het herstel van de klacht nog langer duurt. Hoe mooi wanneer je dan 1 op 1 begeleid wordt, door mij als fysiotherapeut (en docent LO), in een personal training. Win-Win!

Hoe gaat dit dan in zijn werk? Je maakt een afspraak bij mij, Fysiotherapie Beweeg en Ontspan voor een intake/screening/onderzoek. Dit mag na verwijzing of zonder verwijzing (de directe toegankelijkheid fysiotherapie, sinds 2006 van kracht). Je hebt een klacht en natuurlijk een doel/hulpvraag. Tijdens het intakegesprek vertel je zoveel mogelijk over jouw klacht(en), de (eventuele) oorzaak, wanneer de klacht zich manifesteert en wanneer de klacht zich nìet manifesteert. Na de intake, waarin je mij zoveel mogelijk vertelt hebt (ik zeg altijd; we zijn een team; des te meer jij mij vertelt, des te beter ik jou kan helpen), begint het onderzoek. Vaak in ondergoed en hierbij wordt gekeken naar alle bewegingen die wel/niet prettig zijn en doe ik als fysiotherapeut mijn testen en metingen. Daaruit komt een voorlopige conclusie en vaak is dat deels behandelen (hands-on) en deels wat kleine / korte oefeningen die je thuis kunt doen. Deze oefeningen krijg je per mail toegestuurd via Huiswerkoefeningen.nl, waar Fysiotherapie Beweeg en Ontspan op geabonneerd is en die ik voor jou ter plekke op maat maak.
Na de intake kan het zo zijn dat de klacht en de hulpvraag / het doel zich uitermate goed leent om personal training toe te passen. Omdat dit door mij wordt gegeven als fysiotherapeut, en ik een niet-gecontracteerde zorgaanbieder (fysiotherapeut) ben (klik hier voor mijn visie op het aanbieden van niet-gecontracteerde zorg), kan dit als reguliere zitting fysiotherapie worden gedeclareerd. Velen zijn soms aanvullend, soms gedeeltelijk verzekerd voor fysiotherapie, waardoor er gemiddeld 75-100% vergoed wordt. Dit kan zeer aantrekkelijk voor je zijn, zeker ook omdat je ècht van jouw klacht(en) afkomt en/of jouw doel(en) gaat behalen! Een reguliere zitting fysiotherapie is € 35,- en het kan dus zo zijn voor jou, dat je voor (veel) minder dan € 35,- per 30 minuten, 1 op 1, personal training mag ontvangen.

Hoe de personal training eruit ziet, is volledig afhankelijk van jouw doel(en)! Het kan zo zijn dat je last hebt van de heupen/bovenbenen, dan is de training daar meer op gericht. Uiteraard kan het ook zijn dat je last hebt van een schouderklacht, dan kunnen we (ook door middel van gewichtjes), ons daarop richten. De training duurt altijd maximaal een half uur en ik adviseer altijd; zorg dat je al warm arriveert bij Cypresgroen 22, dan kunnen we na een korte warming-up, helemaal uit de startblokken en is de training het meest efficiënt en dus effectief! Natuurlijk kan ik ook ontspanningsoefeningen er doorheen vlechten (Beweeg en ONTSPAN!), mede afhankelijk van jouw doel(en)!
Trainingen vinden in principe altijd buiten plaats, in het park om de hoek bij Cypresgroen of het Burgemeester Hoekstrapark. We staan geregeld heerlijk in het warme zonnetje; geen straf om daarin heerlijk aan je gezondheid te werken!
Trainingen zijn altijd over een periode van minimaal 8 weken, want korter trainen heeft weinig tot geen zin. Het doel is natuurlijk dat je na die periode zoveel tools hebt (en de smaak te pakken hebt), dat je van jouw klacht(en) af bent en zelf lekker door kunt gaan met bewegen en ontspannen of je kunt natuurlijk instromen in de Beweeg en Ontspan Indoor of Outdoor training! Voor meer informatie over Beweeg en Ontspan Indoor ; klik hier. Voor meer informatie over Beweeg en Ontspan Outdoor; klik hier.

Wil je nog meer informatie of gewoon een heel leuk filmpje bekijken over Personal Training? Kijk op het YouTube kanaal van mij, Fysio Maaike en bekijk het filmpje over Personal Training! Klik hier voor het filmpje.

Kortom; Personal Training, gegeven door Fysio Maaike, Fysiotherapeut en oud docent Lichamelijke Opvoeding, met ook nog deels vergoed; Win-Win situatie. Je komt echt van jouw klacht af en het allerbelangrijkste; het is nog leuk ook!!! 🙂

Gegroet; Jouw fysiotherapeut èn personal trainster, Fysio Maaike!

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.