Corona Herstelapp voor patiënten na diagnose Covid-19
Corona Herstelapp

Om patiënten op afstand extra te kunnen begeleiden bij het herstel na Corona, hebben Telerevalidatie.nl en het Roessings Resarch and Development (RRD), de Corona Herstelapp uitgebracht. Deze app is ontwikkeld voor mij als eerstelijns fysiotherapeut, en biedt mijn ex-coronapatiënten de mogelijkheid om thuis specifieke oefeningen te volgen, die ik als fysiotherapeut mijn patiënten aanbeveel. De app is gratis te downloaden en als patiënt bij mij, ontvang je een persoonlijke toegangscode voor deze app.

Onderzoek tegen Corona

De app is een onderdeel van een lopend onderzoek, waarbij er gekeken wordt naar het gebruik van de app binnen de fysiotherapeutische behandeling van patiënten die aan het herstellen zijn van het Corona, Covid-19, virus. Patiënten worden bij aanvang gevraagd of ze ook mee willen doen aan het onderzoek. Deelname hieraan is niet verplicht, maar natuurlijk wel gewenst. De volledige app en inhoud is beschikbaar voor alle gebruikers, ongeacht of je wel of niet deelneemt aan het onderzoek.

De herstelapp tegen Corona

De herstelapp is alleen beschikbaar voor Apple en Android toestellen. Het is niet mogelijk de app op meerdere apparaten te installeren of te wisselen van apparaat. Er wordt daarom aangeraden om de app te installeren op het apparaat dat je zelf het prettigst vindt om thuis te gebruiken bij het oefenen (een pc, tablet of gsm).

Je kunt de app hier installeren. Hiervoor heb je de code nodig die je van mij tijdens het consult hebt ontvangen.

Corona oefenapp na Covid-19

Het Corona herstel onderzoek

Patiënten die binnen de fysiotherapie behandeling gebruik gaan maken van de Corona Herstelapp worden dus gevraagd om deel te nemen aan het Corona Herstel Onderzoek. Naast de automatische registratie van het gebruik van de app, worden patiënten enkele keren gevraagd een drietal korte vragenlijsten in te vullen, waarmee er inzicht wordt verkregen in de herstelpatronen van jou als patiënt.

Om deel te kunnen nemen aan het Corona herstel onderzoek moet je voldoen aan de volgende criteria:

  • Verdenking of besmetting met het Corona (COVID-19) virus;
  • 18 jaar of ouder zijn;
  • Onder behandeling bij zijn bij een fysiotherapeut voor revalidatie na Corona (Covid-19);
  • In het bezit zijn van een smartphone/ tablet;
  • Voldoende kennis en begrip van de Nederlandse taal hebben om doel en methode van de studie te begrijpen, vragenlijsten in te vullen en de instructies binnen de App te volgen;
  • In staat zijn om toestemming tot deelname te geven

Help de medische wetenschap en doe mee!

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.