Vergoeding fysiotherapie uit basisverzekering na Corona
Vergoeding fysiotherapie uit basisverzekering na Corona
20 juli 2020 

Vergoeding fysiotherapie uit basisverzekering na Corona

Vanaf 18 juli 2020 is het mogelijk dat patiënten met of na ernstige Covid-19, fysiotherapie vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Dit is fantastisch nieuws voor al die patiënten die zo getroffen zijn, in het ziekenhuis hebben gelegen of zelfs op de IC hebben gelegen, met Corona.

Patiënten met klachten na (verdenking van) ernstige Corona hebben, na verwijzing door een huisarts of medisch specialist, gedurende 6 maanden recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie. Deze aanspraak kan eenmalig met nog eens 6 maanden en 50 behandelingen worden verlengd, maar dan is weer een verwijzing van een medisch specialist (en dus geen huisarts), nodig.

Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

Voorwaarde om recht te hebben op deze vergoeding is het meedoen aan het wetenschappelijke onderzoek na herstel van Covid-19. Jij als patiënt moet hiervoor toestemming geven. Mondelinge toestemming dat ik als fysiotherapeut, ik als zorgverlener, de EPD-gegevens van jou als patiënt (uiteraard geanonimiseerd), doorgeef is voldoende. Belangrijk is dat ik als zorgverlener deze toestemming goed registreer uiteraard. Het softwaresysteem wat ik gebruik, Intramed, is hierop aangepast. Een onderzoeksbureau neemt vervolgens contact op met jou als patiënt over het onderzoek.

Inhoud onderzoek

Het onderzoek kan er bijvoorbeeld uit bestaan dat jij als patiënt aanvullende vragenlijsten moet invullen of mogelijk ook aan fysieke testen zal moeten meewerken. Hiervoor geef jij als patiënt schriftelijk toestemming aan het onderzoeksbureau.

Doe mee als patiënt met dit wetenschappelijke onderzoek naar het herstel van Corona en gun jezelf deze 50 behandelingen in 6 maanden tijd!

Corona fysiotherapie vergoeding

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.