Hoe verander je je mindset?!
Hoe verander je je mindset?!
08 september 2017 

Hoe verander je je mindset?!

Het is altijd wel ergens ter wereld 5 uur! Daar gaat deze blog over. Maar wat bedoel ik hier nou eigenlijk mee? En hoe kun je dit (positief), gebruiken in het leven? In dit blog lees je er alles over!

Op reis gaan heeft altijd iets bijzonders over zich; nieuwe culturen, nieuwe natuur, nieuwe (wilde) diersoorten, nieuwe stranden, nieuwe steden en natuurlijk het ontmoeten van nieuwe mensen! Zo ontmoeten wij op onze reis “James” en “Wendy”; achternaam “De Jonge”. Afkomstig uit Canada, met een vakantiewoning op Marco Island (Florida). James stapte op ons af toen we net ons diner hadden genuttigd op een grasveldje naast de parkeerplaats waar onze camper stond. Al snel hadden we een klik, al was het alleen maar vanwege dat zijn ouders origine Nederlanders waren en hij geregeld naar Nederland op reis was geweest. We kletsten wat en al snel werden we uitgenodigd bij hun thuis.
Daar binnengekomen hing een ontzettend grote “klok”; waarop 5 uur te zien was. Hij was immens groot, besloeg de gehele (tussen)muur en trok direct mijn aandacht. Ik moest lachen. James zei met een grote smile op zijn gezicht; “You know Maaike; It’s always 5 o’clock somewhere!!!”
Voor de mensen die geen idee hebben waar dit over gaat; 5 uur in de klok, we mogen naar huis, werkdag zit erop en de drank kan op tafel! Vaak beginnen de “happy hours” ook om 5 uur…
We babbelden wat en ik besefte me dat hij in zijn vakantiewoning de ultieme mindset aan de muur heeft hangen; met constant een niet-te-missen-grote “klok” in zijn woning die hem er continu aan herinnert dat het vakantie is, dat er geen werk te doen is, geen stress is, drankje op tafel erbij, etc.
Thuiskomend ging ik om me heen kijken in onze woning; jeetje wat hangen daar eigenlijk veel mindfulness en mindset schilderijen, foto’s, teksten en panorama’s!!! Constant word ik in mijn woning eraan herinnerd hoe gelukkig ik was op bepaalde momenten, hoeveel mooie natuur ik al heb mogen aanschouwen, hoeveel landen ik al gezien heb en hoe goed we het in Nederland allemaal geregeld hebben (in tegenstelling tot sommige landen die je op reis hebt gezien). Natuurlijk hang je dit op om je woning te “versieren”, maar doe je dit goed en slim kan het in je eigen woning je een zeer positieve mindset bezorgen, met het gevoel dat je altijd op vakantie bent!

Bij deze dus mijn tip voor deze maand; bekijk in je woning jouw waardevolle foto’s, schilderijen, souvenirs en misschien wel 5 o’clocken….. Zet ze op een prominente plek neer, kijk ernaar en blijf er elke dag even bij stilstaan. Je komt weer helemaal terug in de mindset van DAT moment (van bijvoorbeeld je vakantie). Zorg ervoor dat je in die mindset komt en echt even stil blijft staan bij DAT moment. Hoe heerlijk is dat; wegdromen overdag in je eigen woning!

Veel plezier met ontspannen en het komen in een heerlijke, positieve mindset!

Met ontspannen en een zeer positieve mindset groet, Fysio Maaike

Over de schrijver
Ik ben Fysio Maaike, trotse eigenaresse van de meest betrokken Fysiotherapiepraktijk in Zoetermeer. Mijn passie is om jou van je lichamelijke en/of geestelijke klachten af te helpen door middel van Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Beweging en Ontspanning. Mijn specialisme is (uitstralende) Rugklachten, waar ik dagelijks mensen mee mag helpen in mijn praktijk en met mijn online programma's tegen (uitstralende) Rugklachten. Wie weet ben jij wel de volgende die ik mag helpen! Beweeg en Ontspan: Sportieve en Relaxte groet, Fysio Maaike
Reactie plaatsen

Ik help jou graag, neem gerust contact op

Ik help jou erg graag van je fysieke en/of mentale klachten af en breng je graag terug in balans door middel van mijn behandelingen.


Gebruik de onderstaande knop om contact met me op te nemen voor Fysiotherapie, Medical Taping, Dry Needling, Groepstraining Indoor of Outdoor, Online Fysiotherapie en/of Fysio Maaike op jouw werkvloer.

Ook kun je me vinden, volgen en liken op social media.